Κοινοπραξία

Η κοινοπραξία του έργου αποτελείται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) που αποτελεί τον Φορέα Αρωγό του έργου και 11 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα πεδία της υγείας, πληροφορικής, διαχείρισης κινδύνων και ασφάλειας πληροφοριών, ανάλυσης δεδομένων και στρατηγικής επικοινωνίας. 

Αναλυτικότερα, στο συνεργατικό σχηματισμό καινοτομίας (ΣΣΚ) συμμετέχουν οι εξής φορείς:

iatriki-sxoli-athinon

Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Η Ιατρική Σχολή ιδρύθηκε το 1837. Κατά τα 184 χρόνια λειτουργίας της παρέχει εξαιρετικά υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και παράγει ερευνητική δραστηριότητα που την κατατάσσει μεταξύ των 150 καλύτερων Ιατρικών Σχολών του κόσμου. Στη Σχολή λειτουργούν συνολικά 86 Πανεπιστημιακές Κλινικές και Εργαστήρια προσφέροντας καθημερινά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Mediterraneo Hospital
Είναι ένα Γενικό Ιδιωτικό Νοσοκομείο που έχει ως σκοπό την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού και την ανάπτυξη και προαγωγή της έρευνας στον τομέα της υγείας. Στον τομέα της Καρδιολογίας, το Mediterraneo έχει ερευνητική συμμετοχή σε τοπικές και πολυκεντρικές μελέτες στους τομείς της στεφανιαίας νόσου, της καρδιακής ανεπάρκειας και της ιατρικής απεικόνισης.

mediterraneo-Hosp
igeia

ΥΓΕΙΑ
Το ΥΓΕΙΑ είναι ένα Γενικό Ιδιωτικό Νοσοκομείο που έχει ως βασικό στόχο την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας. Προσφέρει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση στον τομέα των παθήσεων της καρδιάς, από το στάδιο της πρόληψης και διάγνωσης έως τη θεραπεία και παρακολούθηση της ΚΑΝ. Μέλη του ΥΓΕΙΑ έχουν συμμετάσχει στην διαμόρφωση του Ελληνικού HeartScore για τον υπολογισμό του καρδιαγγειακού κινδύνου σε ασυμπτωματικά άτομα. Το ΥΓΕΙΑ έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα όπως τα SOCIABLE, HERA, PINCLOUD, MUSKETEER και InteropEHRate.

The Heart Center
To Heart Center παρέχει όλες τις υπηρεσίες της σύγχρονης κλινικής και επεμβατικής καρδιολογίας διαθέτοντας ένα εκτενές αρχείο καρδιολογικών ασθενών. Η ερευνητική του δραστηριότητα περιλαμβάνει την μελέτη της στεφανιαίας κυκλοφορίας και του εμφράγματος, τις ενδείξεις αγγειοπλαστικής, την εφαρμογή μεθόδων νανοτεχνολογίας στην καρδιολογία και την μελέτη των αρρυθμιών, η οποία αποτυπώνεται σε πάνω από 350 επιστημονικές δημοσιεύσεις.

The-Heart-Center
RAYMED

RayMed
Η RayMed δραστηριοποιείται στο χώρο της Ιατρικής Φυσικής και Ιατρικής Πληροφορικής. H εταιρεία έχει ασχοληθεί με την παραγωγή ειδικών λύσεων λογισμικού όπως είναι η ψηφιοποίηση και επεξεργασία της ιατρικής εικόνας και η ανάπτυξη εφαρμογών για κινητές συσκευές iOS. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσεται η χρήση αλγορίθμων ΤΝ για την επεξεργασία δεδομένων υγείας οποιασδήποτε μορφής, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων.

AltSol
Αντικείμενο της εταιρείας είναι η προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης και υλοποίησης έργων και η ανάπτυξη εξειδικευμένων εφαρμογών. Η Altsol δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και ερευνητικά στο  χώρο  των σημασιολογικών δεδομένων ενώ παράλληλα ειδικεύεται στη διαχείριση μεγάλων δεδομένων (big data).

Altsol
alpha

Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε ολοκληρωμένες λύσεις συστημάτων πληροφορικής και παροχής υπηρεσιών όπως και στην ανάπτυξη και υλοποίηση εφαρμογών λογισμικού. Σχετικά με το ερευνητικό της έργο, η εταιρεία έχει επενδύσει στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών λογισμικού στο χώρο της αναγνώρισης εικόνας και αναγνώρισης φυσικής κίνησης (Nevma©).

Computer Studio
Οι κύριοι τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας εστιάζονται στη διάθεση, υποστήριξη, εκπαίδευση και συντήρηση πληροφοριακών συστημάτων, στην ολοκλήρωση συστημάτων και στην παραγωγή επιχειρηματικού λογισμικού. Η εταιρία έχει συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου πληροφορικής (Cisco, Intel, Dell, κλπ).

computer
ISONET

ISOnet
Η ISOnet είναι μια νεοσύστατη εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες διαχείρισης ηλεκτρονικών συστημάτων καθώς και σε υπηρεσίες έρευνας και πειραματικής ανάπτυξης στις επιστήμες υπολογιστών και πληροφορικής.

Sigma Business Network
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στους τομείς της Διαχείρισης Λειτουργικών Κινδύνων, της Επιχειρησιακής Συνέχειας, της Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων και της Ασφάλειας Πληροφοριών. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας και καινοτομίας που σχετίζονται με τους παραπάνω τομείς δραστηριοποίησης.

Sigma-Business-Network
palladian

Palladian Communication Specialists
Η Palladian είναι μία εταιρεία ολοκληρωμένων υπηρεσιών επικοινωνίας με ειδίκευση στη στρατηγική επικοινωνίας, την εσωτερική επικοινωνία και τη διοργάνωση συνεδρίων.

Idea Consulting
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο των μελετητικών έργων, των συμβουλευτικών υπηρεσιών προς επιχειρήσεις και της ανάλυσης δεδομένων. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο συντονισμό και τη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων.

idea-consulting